Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski. Foto: Bildbyrån

Kulusevski: ”Zlatan kommer lyfta hela ligan”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Serie A, där Dejan Kulusevski prisats som ligans bäste spelare i december.

– Zlatan kommer att lyfta hela ligan och göra skillnad för Milan, säger Kulusevski till SVT Sport.

I går stod det klart att Zlatan Ibrahimovic, 38, återvänder till Milan efter sin tvååriga sejour i LA Galaxy. Den svenske stjärnan får nu bära ett tungt lass för den slumrande storklubben.

Dejan Kulusevski, 19, tror definitivt att Ibrahimovic kommer att vara en tillgång för Milan, som knappt stått att känna igen sedan Zlatan lämnade för Paris Saint-Germain 2012.

– Det är otroligt kul med Zlatans ankomst. Han kommer att lyfta hela ligan. Serie A är verkligen på gång då Ronaldo kom förra året och nu Zlatan. Jag tror att han kommer göra skillnad för Milan, säger han till SVT Sport.

Är Zlatan något av en förebild för dig?

– Absolut. Jag tror att Zlatan varit en förebild för alla svenskar, speciellt för oss med invandrarbakgrund. Det han har gjort är fantastiskt, så stor som han är i hela världen.

Kulusevski är utlånad från Atalanta till Parma, där han gjort succé med fyra mål och sju assist i ligan.

I en längre intervju med SVT berättar han och utlandsproffsen Mark Gorgos och Joel Asoro om varför de kommer hem och sammanstrålar på Grimsta IP på julen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.