Delad pott mellan Djurgården och Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fick nöja sig med en poäng hemma mot serieledande Malmö FF. Toppmötet slutade 1-1 inför 18 316 åskådare.

– Malmö är ett bra lag och det säger en del om oss när vi kan göra det så här bra mot dem, säger Jesper Karlström till C More.

Tele2 Arena bubblade när Djurgården, trea i en haltande tabell, och serieledande suveränen Malmö FF drabbade samman.

Matchen präglades av hög kvalitet och heta dueller – och en Mohamed Buya Turay som trodde att han gett hemmalaget ledningen.

Anfallaren stötte in bollen från sin position i straffområdet, men flaggan var uppe och Djurgården snuvades på 1-0-målet.

Traustason klev av

Malmö, för dagen i vinröda matchställ, pressade högt för att störa mittbackarna i uppspelsfasen, medan hemmalagets Jesper Karlström konstant höll koll på playmakern Anders Christiansen.

Från Sofialäktaren dånade ”Djurgården!”, ett unisont vrål från hoppfulla supportrar tillika den tolfte spelaren.

Apropå nyckelspelare tvingades MFF till ett byte när Arnor Traustason bars ut på bår med ett befarat benbrott efter en stämpling av Haris Radetinac – men domaren missade situationen helt.

In kom Erdal Rakip, men varken han eller medspelarna kunde få hål på Djurgården, ledda av den majestätiske Marcus Danielsson.

– Vi spelar jättebra fotboll första 30-35. Sista tio går vi ner oss lite grann och de får lite kontringar, men i det stora hela är vi nöjda. Det gäller att ha tålamod och bara fortsätta. Då kommer målet, säger Djurgårdens Astrit Ajdarevic till C More i halvtid.

Mål åt båda håll

Efter pausen tvingades även Markus Rosenberg kliva av och ersattes av Guillermo Molins, som tog över kaptensbindeln – och gjorde 1-0.

Med lite flyt fick Molins ett strålande läge och gjorde inga misstag, men målet visade sig stärka Djurgården mer än Malmö.

Hemmalaget etablerade tryck och skapade mängder av chanser, innan Jesper Karlström från nära håll dunkade in 1-1.

Trots möjligheter blev det inga fler mål för något av lagen, som fick nöja sig med varsin poäng inför 18 316 åskådare.

– Malmö är ett bra lag och det säger en del om oss när vi kan göra det så här bra mot dem, säger Jesper Karlström till C More efter slutsignal.

Malmö är i fortsatt serieledning med fyra poäng ner till AIK och sex ner till Djurgården, som dock har en match mindre spelad än båda.

Så var matchen – SVT Sport rapporterade direkt.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 18316
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.