Foto: TT

Den våldtäktsmisstänkte spelaren i Djurgården begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Han har suttit anhållen sedan i måndags morse.

Nu har den våldtäktsmisstänkte djurgårdsspelaren begärts häktad.

Det var sent i söndags kväll som polisen fick in uppgifter om att en kvinna i 20-årsåldern utsatts för en våldtäkt i en lägenhet i centrala Stockholm. Några timmar senare greps den misstänkte och 05.32 på måndagsmorgonen anhölls han. Kort därefter publicerade Djurgårdens IF ett pressmeddelande på klubbens hemsida där de slog fast att det är en spelare i deras herrtrupp i fotboll som blivit frihetsberövad.

Sedan dess har flera olika förhör hållits och nu har åklagaren Frida Vedin bestämt sig för att begära att djurgårdsspelaren ska häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Häktningsförhandlingen kommer att ske 13.00 i dag.

– Jag tog precis del av pressmeddelandet. Avvaktar beslut i häktningsfrågan innan jag gör några ytterligare uttalanden, säger advokaten Nikola Pejic som företräder den målsägande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.