Dennis och Trinity Rodman. Foto: TT

Dennis Rodmans dotter gjorde första landslagsmålet för USA

Uppdaterad
Publicerad

Trinity Rodman, dotter till förre basketstjärnan Dennis Rodman, gjorde sitt första landslagsmål i fotboll när USA besegrade Uzbekistan med 9–0.

19-åringen blev den amerikanska ligans yngsta målskytt genom tiderna när hon gjorde mål fem minuter in i sin debut för Washington Spirit för ett drygt år sedan.

Rodman blev även den yngsta spelaren att draftas till NWSL när Washington kontrakterade henne i januari 2021.

Sedan dess har det blivit ytterligare sju mål i klubblaget och hon har för besväret belönats med en plats i USA:s stjärnspäckade landslag.

Tredje landskampen

Trinity är dotter till basketprofilen Dennis Rodman – känd för sina bedrifter med Chigaco Bulls på planen och för sina upptåg utanför den – och landslagsdebuterade mot Tjeckien i februari.

Det dröjde dock till hennes tredje landskamp innan första målet skulle komma. Mot 48-rankade Uzbekistan byttes hon in från bänken i halvtid och satte dit sitt första landslagsmål efter 71 minuters spel.

Andra matchen på tre dagar

USA vann till slut träningsmatchen i Pennsylvania med 9–0. Lagen möttes även tre dagar tidigare i Ohio. Då slutade det 9–1 till hemmalaget.

USA är nu obesegrat i 67 hemmamatcher i följd och är numera världens högst rankade landslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.