Diego Costa återvänder till Atletico Madrid. Foto: Bildbyrån.

Bekräftat: Klubbarna överens om Costa

Uppdaterad
Publicerad

Diego Costa lämnar Chelsea och vänder tillbaka till Atletico Madrid i La Liga.

En av transfersommarens stora snackisar blev under torsdagen bekräftad, när klubbarna gick ut med att de är överens om en övergång.

”Atletico Madrid och Chelsea har nått en överenskommelse för Diego Costas övergång”, skriver den spanska klubben på sin hemsida.

Chelseas spanske skyttekung Diego Costa har under en längre tid ryktats vara på väg bort från England efter återkommande konflikter med tränaren Antonio Conte. Atletico Madrid visade tidigt intresse och bekräftade under torsdagen att klubben är överens med Chelsea om en övergång.

28-åringen ska i dagarna genomföra den obligatoriska läkarundersökningen innan han därefter skriver kontrakt med klubben.

”Den engelska klubben gav den spanska landslagsmannen tillåtelse att resa till Madrid för att under de kommande dagarna göra hans läkarundersökning för att slutföra övergången till vår klubb”, skriver klubben på hemsidan.

Costa registreras i januari

Atletico Madrid har däremot ett transferförbud och får inte registrera nya spelare förrän i januari nästa år. Det innebär att klubben inte får använda Costa i matchspel, men att han däremot får träna med laget.

Enligt spanska As landade övergångssumman på drygt 570 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.