Vaiho kom in och höll nollan i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev mållöst i Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK.

Djurgårdens reservmålvakt Tommi Vaiho låg bakom första mållösa derbyt mellan lagen sedan 2011:

– Kul att hålla nollan, men trist att det inte gav tre poäng.

Det började darrigt för Djurgården. Givne förstemålvakten Andreas Isaksson skadade ett finger på träningen på lördagen och kunde inte spela och i stället kom Tommi Vaiho in.

Och han fick en perfekt start. Redan i tredje minuten fick han göra en räddning när AIK:s Tarik Elyounoussi nickade från nära håll, och några minuter senare stoppade han Robin Janssons frispark, ett skott som ändrade riktning på en Djurgårdsfot.

Vaiho gjorde sedan också en helt avgörande räddning på Alexander Milosevic stenhårda nick efter en hörna i slutet av halvleken och var bidragande att matchen var mållös i paus.

– All kredd till honom. Han har gjort det bra, berömde AIK:s Sebastian Larsson till CMore i halvtidspausen.

– Jag kom in och gjorde en bra match. AIK hade lite fler chanser och nu hoppas man att fortsätat så i framtida matcher, sa Tommi Vaiho till Svt.

Många offensiva spelare

Djurgårdens kom till spel med ovanligt många offensiva spelare. Förutom de tre anfallarna så fanns Kerim Mrabti på mittfältet. Men det tog en bra stund innan det visade sig i matchen. Djurgårdens enda riktigt farliga läge i första halvlek var när backen Jonathan Augustinsson sköt hårt efter en hörna, men där AIK-backen Per Karlsson gjorde en uppoffrande räddning.

AIK tog kommandot i andra halvlek och tryckte på och matchen fick mer intensitet, men plötsligt blixtrade Djurgården till. Två fina aktioner av Aliou Badji gav Nicklas Bärkroth riktigt bra lägen att ge Djurgården ledningen. Först ett skott efter att Badji nickat ner bollen vid straffpunkten, sedan ett motlägg mot AIK:s målvakt Oscar Linnér i farlig närhet av målet.

Som ganska ofta när AIK är nöjt med resultatet backade laget hem ganska tidigt i matchen. Djurgården fick ett visst övertag i slutet av matchen, men att det slutade oavgjort, och mållöst var inte konstigt.

– Det var en tuff match med många närkamper och varningar. Det var roligt att hålla nollan, men det hade varit roligare med tre poäng, sa Tommi Vaiho till sist.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0 - 0

AIK logo

AIK

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 21711
Domare: Stefan Johannesson

Första halvlek

  • 5'
    Gult kortAdu
  • 25'
    Gult kortMilosevic
  • Gult kortJohansson
    28'
  • 39'
    Gult kortT. Elyounoussi

Andra halvlek

  • RadetinacByteEddahri
    56'
  • Gult kortJ. Olsson
    77'
  • RingByteBärkroth
    79'
  • KozicaByteBadji
    88'
  • 90'+1'
    DimitriadisByteOlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.