Djurgården överlevde både krav på straff och en galen bakåtpassning.

Stockholmarna kopplade ett guldgrepp om allsvenskan efter 1-0 mot Göteborg.

Men målet var ifrågasatt – på grund av offside.

– Vi går för guldet, säger Mohamed Buya Turay till SVT Sport.

Jacob Une Larsson kunde blivit en syndabock för serieledaren när han något oförklarligt spelade hem bollen till målvakten utan att ha riktig koll. Lasse Vibe blev helt fri men bommade läget.

I andra halvlek föll Giorgi Kharaishvili i duell med Une Larsson i straffområdet och hemmapubliken krävde straff. TV-bilderna såg ut att ge dem rätt. Men domaren valde att fria.

– Han sparkar bort foten på Giorgi och det är solklar straff, säger Sebastian Eriksson till SVT Sport.

Domaren Kristoffer Karlsson till C More:

– Det är en utebliven straff som blir fel, Det är helt klart ett felbeslut, säger han.

Istället blev det Djurgården som bröt dödläget. Men först efter en misstänkt offside. Mohamed Buya Turay såg ut att vara på fel sida linjen, men fick en hörna med sig. På den skarvade nyblivne landslagsmannen Marcus Danielson bollen vidare med klacken till, Turay, som dundrade in en volley.

– Jag ser en spelare som står helt ensam med vår målvakt. Det är offside med minst en meter. Det är ytterligare en situation som är helt horribel, säger Sebastian Eriksson.

Återigen Karlsson till C More:

– Men med de här linjerna kan man se att det är ett felaktigt beslut. Jag är den första som ställer mig bakom beslutet om att införa VAR.

Djurgården leder nu serien med tre poäng och har kopplat ett litet guldgrepp om allsvenskan med två omgångar kvar.

– Det viktigaste var att vi vann matchen. Det var därför vi kom hit. Titeln är på bordet nu. Vi går för guldet och vi vill vinna, säger han till SVT Sport.