Disciplinnämnden stänger av fyra spelare. Foto: SVT/TT.

Disciplinnämnden stänger av fyra spelare

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd stänger av fyra spelare som misstänks för matchfixning. Det handlar bland annat om en ex-allsvensk spelare och två tidigare landslagsspelare i futsal, som fick stora rubriker under fjolåret.

De fyra spelarna är sedan tidigare även åtalade och rättegång väntar i maj.

I dag meddelade Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att de fyra spelarna stängs av under nämndens utredning. De utreds alla för ”otillåten vadhållning samt manipulation av idrottslig verksamhet”.

Avstängningarna kan överklagas till Riksidrottsnämnden.

Matchfixning

Rättegång väntar i maj

I december väckte även kammaråklagare Staffan Edlund åtal mot de fyra. Den ex-allsvenske spelaren står åtalad för tagande av muta, då han enligt åklagaren tagit ett gult kort med flit, och därefter fått ta ett lån av två av de andra spelarna. De tidigare landslagsspelarna i futsal står åtalade för spelfusk och givande, respektive tagande, av muta, efter att bland annat ha påverkat resultatet i ett antal matcher på lägre nivå.

Malmö tingsrätt har dock meddelat SVT Sport att rättegången kommer att dröja tills i maj. Samtliga åtalade nekar till brott.

ARKIV: Ex-allsvensk spelare åtalas för spelfusk (2 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet