Djurgården har skaffat sig guldläge – en poäng räcker i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har guldläge inför den sista omgången i Norrköping. Laget vann med 3-0 mot Örebro inför ett utsålt, kokande och sjungande Tele2. Därmed räcker det med en poäng på lördag för att ta guldet.

– Vi får med oss tre poäng och gör det på ett bra sätt. Matchen på lördag blir som en hemmamatch, säger nyblivne landslagsmannen Marcus Danielson till SVT Sport.

Det kommer att pratas om guld hela veckan för spelare och ledare i Djurgården.

– Vi går för guldet och tar steg för steg, säger Buya Turay till C More innan han ledde laget i segerfirande med fansen, där nästan alla stod kvar långt efter matchen för att fira segern och ladda för ännu ett större firande på lördag.

I slutminuterna vinklade inbytte Emir Kujovic in 3-0 efter Jonathan Rings fina förarbete på högerkanten. Kujovic visade stor glädje trots att matchen sedan länge var vunnen.

– Det är SM-guld på menyn, säger Kujovic till C More.

Spelarna längtar redan till lördagen. Det är gemensam avspark klockan 13.00 för samtliga lag.

– Matchen på lördag kommer att bli som en hemmamatch. Vi kommer att gå in för att vinna mot Norrköping, säger Marcus Danielson till SVT Sport.

Publikrekord för Djurgården på Tele2

28 258 var publikrekord för Djurgården på Tele2.

Efter en dryg timmes spel slog Djurgårdens måltjuv Buya Turay till när han vinklade in Fredrik Ulvestads misslyckade skott från nära håll. Örebro-spelarna vinkade för offside men Turay var på rätt sida. Direkt efter målet byttes Turay ut, ett inte speciellt populärt beslut hos målskytten. Han dolde ansiktet i en handduk.

Det var Turays 14:e mål under säsongen och han delar skytteligaledningen med Hammarbys Muamer Tankovic.

Drömstart med en ÖSK-hands efter 67 sekunder

Redan efter 67 sekunder skaffade sig Djurgården en stor fördel. Haris Radetinac skickade in en boll från höger och Kevin Wright flaxade till med armen och bollen träffade den väldigt tydligt. Efter kommunikation med fjärdedomaren mellan båsen, inte den assisterande vid linjen, någon minut vände Stefan Johannesson in mot planen och pekade på straffpunkten.

Fredrik Ulvestad sköt straffen lågt till vänster och Örebromålvakten Oscar Jansson var så när att få tag i bollen men den smet in och ett fullsatt Tele2 exploderade i ett glädjevrål.

– Han var lite på men den var tillräckligt långt ut för att han inte skulle ta den. Det var skönt, säger Ulvestad till SVT Sport och hyllar publiken.

– Vi har haft ett fantastiskt stöd hela säsongen. Hoppas att de kommer till Norrköping också.

Det var spel mot ett mål, Örebros, i den första halvleken.

I andra halvlek tog Örebro för sig på ett bättre sätt. Efter en knapp timme skapade laget sin dittills farligaste chans när Johan Bertilsson vände om och på halvvolley sköt tätt ovanför ribban.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 0

Örebro SK logo

Örebro SK

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 28258
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.