Foto: Bildbyrån

Polisen straffar AIK – publikkapaciteten till avslutningen minskas

Uppdaterad
Publicerad

AIK har redan sålt 3 000 biljetter till klacksektionen mot Gif Sundsvall.

Men nu har polisen beslutat att bara 2 500 åskådare får stå där.

AIK kommer att överklaga beslutet.

”AIK är starkt kritiska” skriver de på sin hemsida.

Det har stormat en del kring AIK och dess publik i år. Det har gjort att polisen redan tidigare straffat klubben. I Europa League-kvalet mot moldaviska Sheriff fick de exempelvis tillåtelse till färre åskådare än normalt på sektionen Norra Stå, där lagets klack brukar stå under matcherna.

Det var AIK starkt kritiskt mot, och svarade genom att stänga sektionen helt.

”Svårigheter att ingripa”

Nu har polisen åter gett klubben tillåtelse till färre åskådare än normalt. I dag meddelade AIK att polisen sänkt kapaciteten på Norra Stå till 2 500 åskådare mot Gif Sundsvall i den avslutande allsvenska omgången på lördag.

”Skälen anges vara nyttjande av pyroteknik, att supportrar står i utrymningstrappor samt svårigheter att ingripa på plats”, skriver klubben på sin hemsida.

Fler biljetter sålda

AIK är dock kritiskt till beslutet, och ska nu överklaga.

”AIK Fotboll kommer att överklaga beslutet och har tagit extern juridisk hjälp för att genomföra överklagan”, skriver klubben.

Normalt sett brukar cirka 4 000 biljetter släppas till Norra Stå, och nu har cirka 3 000 biljetter sålts vilket alltså är fler än nu tillåts.

”AIK Fotboll är starkt kritiska till att 500 av våra supportrar hindras att gå på fotboll till den sektionen man köpt biljett utan att det föreligger någon individuell bestraffning (d v s tillträdesförbud eller dylikt)” skriver klubben på sin hemsida.

Arkiv: Skandal på Friends Arena – maskerade supportrar stormade bortaklacken (31 juli 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.