Kammarrätten har slagit fast att arrangören, Djurgården i det här fallet, inte har ansvar för den pyroteknik som fans kan föra in på arenan. Foto: TT.

Djurgården fick rätt mot polisen angående bengaler

Publicerad

Kammarrätten stöder Djurgårdens överklagan kring regelverket runt pyroteknik på arenorna. Det är inte Djurgården som arrangör som har ansvaret.
– Vi är väldigt nöjda med utslaget. Vi tycker att vi har haft rätt hela vägen, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson.

Domen kommer efter att Djurgården i mars överklagade ett av polisens arrangörsvillkor gällande vem som ansvarar för att det inte förs in pyroteknik på arenan.

Inför en match mot Hammarby i Svenska cupen överklagade Djurgården ett villkor som säger att ”anordnaren ansvarar för att pyrotekniska varor inte kan föras in på arenan”. Förvaltningsrätten avslog överklagan men nu har kammarrätten gett Djurgården rätt, vilket kan ge ett prejudikat.

Där står bland annat att läsa:

”Enligt kammarrätten uppfyller det aktuella villkoret inte kravet på tydlighet. Kammarrätten har därför beslutat att villkoret ska upphävas.”, skriver kammarrätten i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt nöjda med utslaget. Vi tycker att vi har haft rätt hela vägen, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson till Expressen.

Arkiv: Här brister Djurgården ut i guldyra (2 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho och Jesper Karlström. Foto: BILDBYRÅN

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emir Kujovic, Elliot Käck och Astrit Ajdarevic. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer