Victor Edvardsens Djurgården är klart för semifinal i cupen. Foto: Bildbyrån

Inget europaspel för Malmö FF – Djurgården vann efter straffdrama

Det blir inget europaspel för Malmö FF den här säsongen.

Trots att de hade ledningen vid två tillfällen så lyckades Djurgården vinna efter straffar och ta sig vidare till semifinal i Svenska cupen.

– En besvikelse så klart, säger MFF-tränaren Henrik Rydström i C More.

Malmö fick en riktig kalasstart i kvartsfinalen mot Djurgården på Tele 2 Arena när Anders Christiansen skickade in 1–0 från nära håll redan i den tionde minuten. En kvart senare belönades de med en straff också – som Christiansen sköt högt över.

Ett 2–0-resultat i halvtid hade inte varit helt orättvist med tanke på hur det såg ut rent spelmässigt i den första halvleken men i den andra ryckte Djurgården upp sig och flyttade fram positionerna.

”Vi blir fega”

Joel Asoro var nära att kvittera i den 69:e minuten efter att han sprungit sig fri på kanten och kommit ensam med Johan Dahlin, men avslutet var inget vidare.

I den 86:e minuten kom kvitteringen till slut. Piotr Johansson slog inlägget som Elias Andersson stötte in till hemmapublikens stora glädje.

– Jag tycker att vi blir fega i andra halvlek. Vi faller in i någonting som påminner om hösten för Malmö förra säsongen. Långa spelavstånd och spelare som backar trots att det inte finns hot, men jag förstår spelarna, det är gamla demoner som vaknar till liv och det måste jag grotta lite i, säger MFF:s tränare Henrik Rydström.

Finndell med kvitteringen

Väl i förlängningen var det Djurgården som fortsatte att föra spelet – men det var Malmö som gjorde det första målet efter att Anders Christiansen fått ett drömläge i straffområdet med fem minuter kvar att spela.

Djurgården gav dock inte upp för det och i den 120:e minuten kvitterade Hampus Finndell med ett lurigt skott som ställde Dahlin.

Matchen gick till straffar och väl där var det spelarna i Djurgården som hade bäst ordning på nerverna.

– Jäkligt skönt. Det kändes inte rättvist när de gjorde 2–1 så det var otroligt skönt att vi fick 2–2 och när det gick till straffar var vi väldigt självsäkra, säger Djurgårdens Besard Sabovic.

Förlusten innebär att det inte blir något europaspel för Malmö den här säsongen.