Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mjällby är vidare till semifinal i cupen efter att målvakten Noel Törnqvist räddade en viktig straff mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

Mjällby till semifinal i cupen – slog Kalmar i straffdrama

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby är klart för semifinal i svenska cupen i fotboll.

Kalmar FF bortabesegrades efter straffläggning i kvarten och nu väntar Hammarby eller AIK.

– Det var skönt som fan, säger Mjällbys målvaktshjälte Noel Törnqvist till C More.

Det var 120 mållösa och inte särskilt minnesvärda minuter som ledde fram till straffdramat på lilla Gasten IP, ett stenkast från Kalmars ordinarie hemmaarena Guldfågeln arena.

Kalmar satte säkert sina fyra första straffar, samtidigt som Mjällbys nyförvärv Tom Pettersson drog sin i ribban. Så när Romario Pereira Sipião stegade fram för att slå Kalmars femte straff hade han chansen att säkra en semifinalplats.

Då räddade Noel Törnqvist.

– Det var ju lite extra roligt att de hade kunnat vinna där. Så då tänkte jag att nu måste jag ta en. Så tog jag den, det var skönt som fan, säger han.

När hemmalaget även bommade sin sjätte straff (Noah Shamoun över) kunde Ivan Kricak skjuta 5–4 – och en semifinalbiljett – till Blekingelaget.

Mjällby kommer ha fördel av hemmaplan i semifinalen redan på lördag. På måndagskvällen avgörs det om motståndaren heter Hammarby eller AIK.

– Det spelar ingen roll, det kommer bli fantastisk stämning vilken motståndare vi än möter, säger Törnqvist till C More.

Svenska cupen herrar

Kalmar FF

4 - 5

0-0 (Fulltid)

Mjällby AIF

Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 1578
Domare: Joakim Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.