Häcken i guldläge – vann seriefinalen mot Djurgården

Häcken tog en blytung seger i seriefinalen mot Djurgården i jakten på SM-guldet.

Lars Olden Larsen gjorde matchens enda mål.

– En av de bästa dagarna i mitt liv, säger norrmannen till SVT Sport.

Djurgården åkte förutom förlusten på dubbla skador.

Den första kom i den 35:e minuten då Hampus Finndell tvingades till ett byte med en befarad hjärnskakning efter en tidigare smäll mot huvudet.

Skadeproblemen fortsatte i andra halvlek för Djurgården då Rasmus Schüller tog sig för baksida lår och fick utgå med 15 minuter kvar. Enligt Discovery+ kan det handla om en bristning.

Norsk matchhjälte

Däremellan kom en annan typ av kalldusch för hemmalaget när Häckens Lars Olden Larsen rullade in 1-0 efter att laget vunnit bollen högt upp på offensiv planhalva.

– Jag mår fantastiskt. Mitt år har varit svårt. Jag kom från Ryssland och blev skadad. Hela året har byggt upp till den här matchen. Jag fick chansen och jag tog den. Jag kan bara tacka mitt lag och alla som har stöttat mig under den tunga tiden. Jag hoppas att slutet av säsongen blir som den här dagen, säger Lars Olden Larsen.

Leder med tre poäng

Häcken lyckades hålla nollan och vann med 1-0. Segern innebär att Häcken tar tillbaka serieledningen som Djurgården hade på bättre målskillnad inför mötet.

Med fem matcher kvar skiljer tre poäng mellan lagen.

KLIPP: Matchhjälten: ”Det är det här man lever för”