Foto: BILDBYRÅN

Drömmål för Djurgården – se Radetinacs fullträff

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården saknar både Andreas Isaksson och skadade anfallaren Kadewere i matchen mot Norrköping. Då klev Haris Radetinac fram och gav hemmalaget ledningen – med ett riktigt drömmål.

Andreas Isaksson missade Djurgårdens första Allsvenska match efter uppehållet på grund av en smäll mot huvudet som han ådragit sig på en träning i veckan.

Istället fick Tommi Vaiho chansen för andra gången den här säsongen när Djurgården tog emot Norrköping hemma på Tele2.

Med skytteligaledaren Tinotenda Kadewere borta ställde Djurgården upp med Mrabti och Kozica på topp.

Norrköping saknade Simon Thern, men var annars intakt.

Pressade från start

Djurgården öppnade bäst och pressade hårt från start. Något som gav utdelning redan efter 13 minuter då Radetinac klippte till från kanten några meter utanför straffområdet. Bollen satt i bortre gaveln och det kan bäst sammanfattas som ett riktigt drömmål.

Jonathan Augustinsson stod för ett riktigt bra skott, men som räddades av Pettersson i Norrköpingsmålet.

Flera lägen

Nästa jätteläge för hemmalaget kom i minut 35 i ett omställningsläge som blev farligt. Kozica löpte upp med boll, passade Ring som dock inte fick till något bra skott. Återigen räddade Pettersson.

Norrköping fortsatte att jaga en kvittering men fick inte till anfallsspelet.

De sista minutrarna i första halvlek avslutades med fortsatt press från Djurgården. Ett bra frisparksläge blev farligt, bollen gick på Marcus Danielsson panna mot mål men Pettersson räddade återigen.

”Om jag ska vara ärlig”

Om ledningsmålet säger målskytten Radetinac så här i C Mores sändning:

– Jag ville slå ett inlägg, om jag ska vara ärlig. Jag tycker vi startar jättebra i första halvlek. Sedan känns det som vi låter dem ha mer boll än vi lät dem i början men jag tycker ändå vi har bra kontroll. Fortsätter vi skapa så här kommer det bli mål igen.

Kvitteringsmålet kom

En stund in i andra halvlek var det ett något stabilare Norrköping som satte fart och jobbade sig in i matchen igen. I 67:e minuten kvitterade de genom Simon Skrabb.

I 90:e minuten fick Augustinsson återigen ett farligt offensivt läge, men Pettersson räddade poäng när han lyckades få ut bollen på andra sidan stolpen.

Tredjeplacerade Norrköping och fjärdeplacerade Djurgården delar därmed på poängen. 

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 1

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 12212
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.