Poya Asbaghi, Gefle IF tränare Foto: Anders Sundin/SVT

Ny hemmaförlust för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att gå tungt för IFK Göteborg. Nystarten av allsvenskan innebar en ny hemmaförlust, 1–3 (0–1) mot Kalmar FF. Och massor av burop från läktaren

– Vi saknar det lilla resoluta i offensiv box. Men jag kan inte kräva nya spelare, jag vet förutsättningarna, sa IFK-tränaren Poya Asbaghi efteråt.

Ett relativt nytt IFK Göteborg, där tre nyckelspelare lämnat under sommaren och där Tobias Hysén saknades, tog emot ett samspelt Kalmar FF på Gamla Ullevi. Med varsin poäng inspelade på de senaste tre matcherna inför VM-uppehållet, och med ganska blygsamma placeringar i tabellen, var båda lagen i stort behov av poäng och framgång.

Kalmar visade sig vara bäst. Klart mycket bättre än IFK Göteborg till att börja med.

Noll avslut

Kalmar gjorde 0–1 redan efter tio minuter. Måns Söderqvist kom runt på vänsterkanten och hittade starke Papa Diof som kunde stöta in bollen från nära håll.

IFK Göteborg försökte, men kom inte till ett enda avslut i första halvlek.

– Det här är underkänt, sa vikarierande IFK-lagkaptenen Emil Salomonsson till CMore i paus. Det får några väl valda ord i omklädningsrummet.

Kalmar dominerade

Men även om IFK försökte, bland annat genom byten och att spela rakare, så var det Kalmars match.

0–2 i början av andra halvlek låg Papa Diouf bakom. Hans nick på frispark var perfekt, nästan. Den tog i stolpen men på returen kunde Tobias Eriksson nicka in bollen i tomt mål.

Även vid 0–3 låg Papa Diouf bakom förspelet. Den här gången spelade han fri unge yttern Isak Magnusson som enkelt lättade in bollen förbi nye målvakten Erik Dahlin.

– Det var ren glädje att se den gå in. Jag fick en bra passning och såg att bortre hörnet var ledigt, sa Isak Magnusson om sitt första allsvenska mål.

Burop från läktaren

Inbytte Amin Affane fick tyst på buropen genom att skjuta 1–3 med ett mäktigt skott via stolpen, men det blev inga fler mål trots en del chanser och buropen hördes tydligt efter matchen.

Målvakten Pontus Dahlberg, mittfältaren Sebastian Eriksson och anfallaren Gustav Engvall har alla flyttat från Blåvitt under sommaren.

– Jag visste förutsättningarna när jag flyttade hit. Att vi skulle spara. Så jag kan inte kräva nya spelare, vi får se till att utnyttja dem vi har på bästa sätt i stället, sa tränaren Poya Asbaghi.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

1 - 3

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 7298
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.