Berg räddade Djurgården – igen

Segerfixare mot Häcken.

Och nu såg Erik Berg på tilläggstid till att Djurgården undvek sin första förlust för säsongen.

– Det var viktigt för oss. Det här var inte vår bästa match direkt, säger poängräddaren till C More.

För att tillfredsställa klubbens fotbolls- och hockeysupportrar flyttades Djurgårdens match i allsvenskan fram en kvart, för att kunna se tredje finalen mellan Frölunda och Dif på storbildsskärm i paus och efter fotbollsmatchens slutsignal.

Och resultatet hemma mot Norrköping såg länge ut att bli något som supportrarna inte kunde glädjas åt.

Definitivt jobbigt besked kom tidigt i matchen, Djurgården tvingades till ett byte, viktige mittbacken Marcus Danielsson kolliderade med egen målvakt och Danielsson låg i gräset efter smällen men reste sig och behövde ingen bår för att lämna planen. Men enligt C More har han drabbats av en hjärnskakning och spel till helgens derby mot Hammarby är högst osäkert.

Och sedan fem minuter före halvtidsvilan kom ett baklängesmål. Sead Haksabanovic spelade från vänsterkanten in till Simon Skrabb som i sin första start för säsongen tryckte in 1–0.

I andra halvlek blev det klar dominans för hemmalaget, men Isak Pettersson i bortakassen radade upp flera högt kvalificerade räddningar. Bland annat ett hårt vristskott av Elliot Käck som letade sig mot krysset, men Pettersson sträckte sig fint.

Men på tilläggstid kom kvitteringen, inbytte Jonathan Ring slog ett inlägg med vänsterfoten och hittade Erik Berg inne i straffområdet – och mittbacken målskytt för andra matchen i rad med nickmålet till 1–1.

– Jag fick en hyfsad träff på bollen och det var riktigt skönt att se den gå in, säger Berg till C More.

Oavgjort mellan Djurgården och Norrköping, och Dif är alltjämt obesegrat i allsvenskan.