Hattrick av Mia Persson i Rosengårds seger

Inga allsvenska mål sedan 2018.

Men i dag gjorde Mia Persson ett hattrick när Rosengård bortabesegrade Djurgården.

På Stockholm Stadion vann Rosengård med 5–2, första omgången efter landslagsuppehållet där Sverige säkrade en plats i VM 2023. Regerande mästarlagets första bortaseger, då Rosengård kryssade senast mot Vittsjö.

Vid långfredagens vinst mot poänglösa Djurgården tog gästerna ledningen strax före halvtidsvilan. Mia Persson väggspelade med Loreta Kullashi och sköt sedan högt in 1–0 till Rosengård. 31-åringens första mål i allsvenskan sedan hon tillhörde Limhamn Bunkeflo 2018. Efter det har hon i två säsonger spelat i Tjeckien, och hon kom tillbaka till svensk fotboll i fjol.

– Det var snyggt, säger Mia Persson i Viaplays sändning.

Och när det väl lossnar, sker det då ofta fler gånger. En kvart in i andra halvlek utnyttjade hon Olivia Schoughs precisa inspel och lade in målet som gav 2–0.

Debutant målskytt

Måltäta minuter följde, och Persson assisterade sedan till 4–1 innan hon fullbordade sitt hattrick. På tilläggstid tryckte anfallaren bollen via målvakten, ribban och in.

5–2 till Rosengård, där även debutanten Sofie Bredgaard (ny från Linköping) nätade.