Aliou Badji gör 1–0 för Djurgården mot Gif Sundsvall. Foto: Bildbyrån

Badji hittade målet igen – men Sundsvall kvitterade

Djurgården fick till sist svar på vem som ska göra målen.

Men inte på hur man ska besegra Gif Sundsvall. Aliou Badji kom in och gjorde mål, men Peter Wilson kvitterade, det blev 1–1 i Stockholm.

Vem skulle göra mål för Djurgården när man sålt sin skyttekung och den hetaste anfallaren fick starta på bänken?

De två som fick starta som anfallare (Kozica och Mrabti) byttes ut tidigt i andra mot Aliou Badji och Haris Radetinac.

Och det hjälpte.

Aliou Badji, möjligen lite piggare än Sundsvallsförsvararen i värmen, slank igenom och sköt stenhårt 1–0 efter 76 minuter. Det var hans tredje mål på tre raka matcher.

– Det är skönt att Badji hittat målet, det gör det enklare för oss andra. Vi har en bra trupp, men det är Bosses (Andersson, sportchefen) jobb att bestämma om vi behöver fler anfallare, sa mittfältaren Kevin Walker efteråt.

Men även om Djurgården fick svar på vem som ska göra mål var det inte svaret på hur man vinner mot Sundsvall. En elegant klack från Linus Hallenius gav Peter Wilson friläge och 1–1.

Efter en del försäljningar och värvningar kom Djurgården ändå till start Samtidigt som Tino Kadewere tackades av fanns varken Aliou Badji eller Erik Johansson med från start, däremot gjorde Nicklas Bärkroth debut och Jonas Olsson hade tagit tillbaka mittbacksplatsen och lagkaptensbindeln.

Gif Sundsvall, som spelat bra på sistone med knapp förlust mot AIK och säker seger i Kalmar, startade trevande men kom i gång efterhand.

– Vi får jaga rätt mycket, Sundsvall är bra, men de skapar inga chanser. Vi måste steppa upp i andra, tyckte DIF-debutanten Nicklas Bärkroth i paus till CMore.

Linus Hallenius , som kslet oerhört på topp för Sundvsall var inblandad i två straffsituationer, en i första och en på övertid.

– Spanjorerna (i laget) skriker att jag ska ramla. Men det gör jag aldrig, man ska ju inte förstärka. Men man måste tydligen ramla för att få straff, för visst sliter han i mig så jag missar, sa Linus Hallenius avmätt i paus. Jag gör allt för att få in den själv.

I siutuationen i slutet av matchen föll han dock efter ett par tuffa dueller i Djurgårdens straffområde, men domaren Mohammed Al-Hakim, som utdömde tre straffar i förra matchen, valde att fria.