Djurgården till semifinal i svenska cupen efter seger mot Degerfors Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN

Djurgården till semifinal i svenska cupen efter seger mot Degerfors

I en halvlek lyckades Degerfors stå emot anstormningen.

Sedan sprack nollan och ett överlägset Djurgården kunde avancera till semifinal i svenska cupen efter 3-0.

Där väntar ett hett Stockholmsderby borta mot AIK nästa söndag.

Storfavoriten Djurgården etablerade tidigt tryck hemma på Tele2 Arena och supertalangen Lucas Bergvall hade bland annat en ribbträff i den 25:e minuten.

Stockholmarna tryckte på, men Degerfors försvarade sig bra och höll matchen mållös efter första 45.

– Vi har skapat chanser för att göra både två och tre mål, men de ligger lågt och vi har svårt att få hål på dem. Men skapar vi som vi gör nu kommer vi att vinna, sade veteranen Albin Ekdal till TV4 Play efter en halvlek.

Och han fick rätt.

Kapten Danielson visade vägen

Efter pausvilan sköljde Djurgården över gästerna och skapade omgående två heta målchanser varav ett skott i stolpen.

Och på den efterföljande hörnan nickade lagkaptenen Marcus Danielson in 1-0 i den 47:e minuten.

Tvåan kom i 69:e minuten när Besard Sabovic dunkade in bollen i nättaket efter ett nytt fint anfall där Djurgården spelade runt bollen och Degerfors tittade på.

”Dominanta från första minut”

Matchen slutade 3-0 efter att Lucas Bergvall hittat ut till Oskar Fallenius som prickade in slutresultatet i 84:e.

– Vi var dominanta från första till sista minut. Det är inget fel på Degerfors utan det är vi som spelar bra fotboll, säger målskytten Besard Sabovic till TV4 Play.

För Djurgården väntar nu cupsemifinal borta mot AIK på Friends Arena klockan 15.00 nästa söndag.

– Skitkul verkligen, det är en dröm för oss alla spela derbyn. Det blir inte roligare än så, säger Sabovic.