Se Anton Salétros läckra framspelning i AIK:s cupseger. Foto: TV4 Play

AIK klart för semifinal i svenska cupen efter seger mot Mjällby

AIK har avancerat vidare till semifinal i svenska cupen.

Mjällby besegrades på bortaplan med 3–1 – efter att Anton Salétros stått för ett läckert förarbete till ett av målen.

– Makalöst vacker tvåfotsfint, säger TV4 Plays expert Erik Edman.

Se Salétros förarbete i spelaren ovan.

AIK fick en drömstart i kvartsfinalen borta mot Mjällby. Redan efter elva minuter hade laget gjort två mål, genom Rui Modesto och Omar Faraj.

Mjällby reducerade några minuter innan halvtidsvilan, efter ett straffmål av Alexander Johansson, men AIK kunde sedan gå upp i en ny tvåmålsledning.

Ioannis Pittas tryckte in sin egen retur, efter att Anton Salétros stått för ett läckert förarbete på kanten.

3–1 blev matchens slutresultat och AIK är därmed klart för semifinal.

– Vi är bra defensivt och det ska man inte underskatta. Skönt att gå härifrån med en seger, säger Salétros till TV4 Play.

HBK klart för semifinal

Tidigare under lördagen vann Halmstads BK sin kvartsfinal borta mot Brommapojkarna.

HBK gjorde matchavgörande 1–0 i förlängning genom Phil Ofosu-Ayeh. Detta efter att BP fått Paya Pichkah utvisad några minuter tidigare.

AIK kommer att ställas mot antingen Djurgården eller Degerfors i semifinal, medan HBK kommer att ställas mot vinnaren mellan Malmö FF och IFK Norrköping.