Fredrik Reinfeldt svarar efter Hammarbys motion. Foto: Bildbyrån

Reinfeldts svar på Hammarbys motion: ”Inlett ett omfattande förändringsarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby ska verka för att avsätta Fredrik Reinfeldt som ordförande för Svenska fotbollförbundet.

Nu svarar Reinfeldt på kritiken.

– Vi har inlett ett omfattande förändringsarbete som vi är mitt uppe i och som påverkar många, skriver han i ett mejl till SVT Sport.

Efter Hammarbys årsmöte i går meddelade man att Hammarby fotbollsförening ska verka för att Fredrik Reinfeldt ska avsättas som ordförande för Svenska fotbollförbundet. Nu kommer en kommentar från Reinfeldt.

SVT Sport kontaktade Fredrik Reinfeldt som avböjde en intervju, men svarade på frågor via mejl. Han håller inte med om Hammarbys kritik som handlar om att han inte är tillräckligt aktiv i media eller att han inte berättar var han står i olika frågor eller dykt upp på föreningsmöten.

– Fotbollförbundet och jag som ordförande har haft hög medianärvaro under det gångna året. Det har möjliggjort för mig precis som jag gjorde inför ordförandevalet att framföra synpunkter på de många frågor som berör fotbollen, skriver han till SVT Sport.

– Fotbollens glädjande storlek och omfattning gör det omöjligt för någon att klara av alla förfrågningar som finns. Vi har fördelat det på Förbundsstyrelsen och generalsekreterare där det varit möjligt, och vi har valt att prioritera distrikts-, verksamhets – och matchdagsbesök framför att leda årsmötesförhandlingar, fortsätter han.

När det gäller att bli omvald lägger inte Reinfeldt stor vikt vid att inte alla håller med honom i frågor.

– Jag valdes efter en omröstning där det fanns delade meningar. Vi har inlett ett omfattande förändringsarbete som vi är mitt uppe i och som påverkar många. Ett eventuellt omval för min del är inte aktuellt förrän om ett år, skriver Reinfeldt.

SE ÄVEN: Hammarbys ordförande berättar om motionen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hammarbys ordförande Mattias Fri om beslutet kring Fredrik Reinfeldt Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.