Mia Jalkerud firar med Tilde Lindwall. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Djurgården tog viktig poäng efter dubbla sena mål

Djurgården såg ut att vara på väg mot en tung förlust i den allsvenska bottenstriden. Då gjorde man två sena mål och tog en ytterst viktig poäng hemma mot Piteå.

Stor hjälte blev veteranen Mia Jalkerud med två av målen i 3-3-matchen.

Kampen om allsvensk överlevnad kommer att fortsätta för Djurgården ända in i den sista omgången. Men huvudstadslaget har betydligt bättre förutsättningar till ett nytt kontrakt efter söndagens match mot Piteå.

Hemma på Stockholms Stadion fick Djurgården jaga nästan från start då Fernanda Da Silva gav Piteå ledningen redan i den 13:e minuten, sedan hon runnit igenom och fint placerat in bollen.

Strax före halvtid lyckades hemmalaget kvittera på straff genom veteranen Mia Jalkerud, men tidigt i andra återtog Piteå ledningen efter en nick av Julia Karlernäs.

Vilt jubel efter slutsignalen

Nina Jakobsson satte sedan 3-1 för Piteå med kvarten kvar att spela, och matchen kändes avgjord. Men Djurgården ville annorlunda.

Först reducerade Tilde Lindwall till 3-2 i den 83:e minuten, och fem minuter senare lyckades Mia Jalkerud skjuta in 3-3 till vilt jubel. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

I och med poängen klev Djurgården förbi Limhamn Bunkeflo i tabellen och upp på säker mark, tack vare bättre målskillnad. LB07 föll borta mot Linköping med 0-3 under söndagen.