Djurgården är ute ur cupen. Foto: Bildbyrån

Djurgården ute ur Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästarna Djurgårdens IF är ute ur Svenska cupen. Det efter att laget förlorade med 1–2 på hemmaplan mot Mjällby.

– Det är inte bra, säger Jesper Karlström till C More.

Efter att Djurgården bara fick 2–2 mot division 1-laget Sandviken var Djurgården tvunget att vinna den sista gruppspelsmatchen mot Mjällby. Laget fick också en drömstart på matchen då Jonathan Augustinsson satte 1–0 efter en frispark just utanför straffområdet i den 16:e matchminuten.

Men efter knappa halvtimmen spelade kom Mjällby tillbaka då Mamudo Moro kvitterade till 1–1 från nära håll. Och 20 minuter från slutet var vändningen ett faktum då Jesper Löfgren nickade in 2–1-bollen. Målet blev matchens sista och därmed betyder det att Mjällby går vidare till kvartsfinal och Djurgården är utslaget. Efter slutsignalen hördes spridda burop från hemmapubliken.

– Det är inte bra. Det kändes bra då vi ledde med 1-0, men det var slarvigt att bjuda in Mjällby in i matchen , säger en besviken Jesper Karlsson till C More efter matchen.

Göteborg vidare

Även IFK Norrköping är ute ur cupen. De vann visserligen med 1–0 Falkenberg, men det räckte inte. Tidigare i dag spelade IFK Göteborg 1–1 mot Sirius och det räckte för ett avancemang.

Svenska cupen herrar

Djurgårdens IF

1 - 2

Mjällby AIF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 7075

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.