Aleksandr Vasjutin ansluter till Djurgården på lån.

Djurgården lånar rysk målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige ryske målvakten, Aleksandr Vasjutin ansluter till Djurgården på ett, ettårigt lån. Vasjutin kommer närmst från Zenit.

När Aleksandr Vasjutin fick höra att Djurgården var intresserade av honom, sattes diskussionerna snabbt i gång, och nu står det klart att Vasjutin gör sig redo för att ställa sig mellan stolparna i Dif under säsongen 2021.

– Det var ett enkelt beslut för mig. Jag har hört mycket gott om Djurgården; att det är en anrik förening med mycket historik där laget har haft många framgångar och ofta är med och slåss om medaljer, säger han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson menar att klubben har haft ögonen på Vasjutin redan för några år sedan, och att man följt hans utveckling.

– När vi i höstas fick reda på att kanske skulle bli en förändring på målvaktssidan har det här varit vårt huvudspår, säger han.

Vasjutin har tidigare blivit utsedd till årets målvakt i Finland där han spelade i FC Lahti. Konkurrensen om målvaktsplatsen hos blåränderna står nu mellan Tommy Vaiho och Vasjutin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.