Djurgården pressat av gibraltiska mästaren

I 57:e minuten kvitterade Alex Gallardo på Tele2-arena och de blårandiga spelarna var kraftigt pressade.

Men efter ett rött kort på gästerna och ett straffmål från Fredrik Ulvestad kunde regerande svenska mästarna undvika ett praktfiasko i Europakvalet och gick också vidare till nästa kvalrunda.

– Otroligt dåligt beslutsfattande, pinsamt dåligt, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand efter matchen.

FC Europa från den brittiska enklaven Gibraltar på Spaniens sydliga spets pressade svenska mästarna Djurgården i kvällens Europakval. I mitten av första halvlek fick gästerna straff, en tveksam sådan, efter att Kalle Holmberg touchade ett motståndarben i straffområdet. Men PK Bråtveit klev fram och räddade Djurgården från ett prekärt läge.

Djurgården skulle dock ta ledningen när Curtis Edwards slog till utanför straffområdet efter en hörnretur och DIF gick till paus i ledning.

Europa League

Europa pressade på i andra

Men det var en bräcklig ledning och FC Europa var inte ofarliga. Efter 57 minuter skulle också gästerna kvittera. Efter en grov kommunikationsmiss i Djurgårdsförsvaret där Jacob Une Larsson och målvakt PK Bråtveit misslyckas med att komma överens om vem som skulle ta hand om bollen kunde Alex Gallardo stöta in 1-1. Där och då stod Djurgården inför ett Europa-praktfiasko.

Efter 62 minuter tog Alex Quillo sitt andra gula och tio minuter senare blev Djurgården tilldelade en straff och fram klev Fredrik Ulvestad. Sin vana trogen slog norrmannen bollen i mål från elva meter.

Men trots ledning och en man mer så var Djurgården pressade i slutet av mästarna från Gibraltar. PK Bråtveit och försvaret blev tvingade till ett par svettiga räddningar men till slut satte domaren pipan i munnen och Djurgården var vidare till nästa kvalomgång.

– -Vi gav bort bollen innan vi kom till avslut. Det var otroligt dåligt beslutsfattande, pinsamt dåligt. En teknisk nivå som... Jag tror att vi var stressade över att vi skulle vinna den här matchen. Vi brukar vara ganska coola och spela av matcher, men det var vi inte, säger Kim Bergstrand efter matchen.

I nästa omgång ställs Djurgården mot CFR Cluj på hemmaplan i Rumänien.