Astrit Ajdarevic tar en paus från fotbollen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Djurgårdens besked om Ajdarevic

Uppdaterad
Publicerad

Han var på bänken i 2-2-matchen mot Helsingborg den 6 juli.

Sedan dess har Astrit Ajdarevic varit utanför Djurgårdstruppen.

Nu kommenterar mittfältsstjärnan sin frånvaro:

– Jag kommer att ta en paus från fotbollen, säger han till klubbens hemsida.

De två senaste omgångarna i allsvenskan har Djurgården fått klara sig utan sin stjärna på mittfältet i Astrit Ajdarevic.

På sin hemsida lämnar klubben nu en kommentar från 30-åringen som säger att han kommer att ta en paus under resterande delen av juli, för att sedan komma tillbaka med full motivation.

– Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest. Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget, säger Ajdarevic.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Astrit har fått ledigt från fotbollen under juli. Det är ingen dramatik i det, Astrit mår bra men ibland kan man behöva ett break i livet och vi som arbetsgivare och Astrit själv som spelare är överens om att en time-out under juli blir ett bra upplägg för honom. Sedan tar vi det vidare därifrån, förklarar Bosse.

Djurgårdens nästa match i allsvenskan spelas på bortaplan mot Elfsborg på söndag. Efter två raka uddamålssegrar är de regerande mästarna ny tabelltvåa.

KLIPP: Nyfödda tvillingar höll Ajdarevic vaken: ”Lätt var det inte” (30 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.