Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bosse Andersson om utmaningarna framåt. Foto: SVT/Bildbyrån

Djurgårdens dilemma trots framgången i Europa Conference League

Uppdaterad
Publicerad

Överlägsen gruppetta i Europa Conference League och omkring 80 miljoner kronor rikare.

Men det finns en utmaning för Djurgården: endast tre ytterligare namn får läggas till på listan över spelare inför ECL-åttondelen i mars.  

– Och vi har en del kontrakt som går ut, säger sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Det var en överlag nöjd sportchef efter torsdagens 1-0-seger över Shamrock som innebär att Djurgården gick obesegrat genom ECL-gruppspelet.

På frågan ”hur smakar det” svarar Bosse Andersson:

– Det smakar oxfilé med klyftpotatis. Det känns helt fantastiskt. Det här har satt Djurgården på fotbollskartan verkligen. 

Men han blickar också redan framåt och ser en utmaning med det fortsatta Europaspelet.

– Vi får bara ersätta med tre spelare till. Och vi har en del kontrakt som går ut. Och vi har en del spelare som har gjort det väldigt bra på den europeiska scenen. Så det kommer bli en del frågetecken.

”Pysslande och plockande”

Det svenska transferfönstret öppnar den 1 januari 2023. Bland spelare i Djurgården som sitter på utgående kontrakt finns målvakten Aleksandr Vasyutin. Hans avtal kommer inte förlängas, då han är utlånad från ryska klubben Zenit Sankt Petersburg som påverkas av sanktionerna mot landet.

Bosse Andersson tar också upp det olyckliga i att Rasmus Schüller fick en varning i matchen mot Shamrock som innebär att han missar första åttondelen den 9 mars.

– Det kommer bli lite pysslande och plockande. Men vi känner oss väl förberedda.

Djurgårdens vd Henrik Berggren är inne på samma spår.

– Det handlar om att bygga en trupp som är konkurrenskraftig men också trivs ihop och kämpar tillsammans, framför allt i vardagen. Det gäller att hitta rätt spelare, och det behöver inte nödvändigtvis vara de dyraste, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.