Djurgårdens högre växel avgjorde derbyt

I potten låg både prestige och en plats i vårens gruppspel.

Vinnaren i cupderbyt blev Djurgården, som slog AIK med 3-1 efter att alla mål gjorts i andra halvlek.

I tredje omgången av Svenska cupen vankades derby mellan elitettans serieledare AIK och allsvenska Djurgården.

Det blev en mållös tillställning i första halvlek, där AIK stod upp mot ett gästande lag som knappt skapade några riktigt heta chanser.

I början av andra var dock AIK inte alls med. Djurgården tog ledningen genom Fanny Lång och sedan kom ett psykologiskt blytungt mål.

Den amerikanska backen Rachel Bloznalis testade från långt håll – och en målvaktstavla senare lyste 0-2 på resultattavlan.

Med kvarten kvar punkterades matchen när Hannah Wilkinson nickade in en hörna. AIK:s Clara Härdling bredsidade in tröstmålet till 1-3.

Därmed fick AIK se sig besegrade på Skytteholm, vilket innebär att man inte tar plats i Svenska cupens gruppspel i vår.