Djurgården vann avslutande gruppspelsmatchen – Magnus Eriksson segerskytt. Foto: Bildbyrån

Djurgården avslutade med seger – men Schüller stängs av i åttondelen

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården var redan klart för slutspel Europa Conference League. Efter kvällens seger mot Shamrock Rovers med 1-0 är de också obesegrade i gruppspelet.

Därmed har man också fått ett rejält kassaklirr – omkring 80 miljoner kronor.

Enda stora missräkningen: nyckelspelaren Rasmus Schüller fick ett sent gult kort och missar lagets första åttondelsfinal nästa år.

Det gula kortet kom i 88:e minuten och var Schüllers tredje totalt vilket betyder avstängning nästa match. Mittfältaren visade stor frustration och tog sig för pannan efteråt då han insåg vad konsekvensen blev.

– Jätte jätte onödigt, var Schüllers ord efter matchen.

Djurgården har annars glänst i Eruopa Conference League, med kvällens resultat vunnit fem matcher i gruppspelet och kryssat en.

Höstlovslediga supportrar på Tele2 Arena (16 726 på läktaren) fick se Magnus Eriksson sätta segermålet redan i första halvlek.

Miljonregn efter framgångarna

Lagkaptenen både initierade anfallet och avslutade det, när Elias Andersson stod för inlägget från vänsterkanten som Kalle Holmberg osjälviskt med en kort passning spelade vidare till Eriksson. Shamrocks målvakt var rätt placerad och var på bollen, men fick den lite fumligt under sig in i nät.

Segern ger Djurgården ytterligare cirka 5,5 miljoner kronor från Uefa och rankingpoäng inför nästa års Europaspel. Totalt har klubben spelat in drygt 78 miljoner kronor i prispengar i turneringen.

– Vi har inte funderat så mycket på det än, men vi har ju lyckats spela ihop en herrans massa pengar. Nu ska vi försöka använda dem på ett smart sätt. Det är mitt och Bosses (Andersson, sportchef) och styrelsens ansvar, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till SVT Sport.

Åttondelsfinalerna är ett dubbelmöte som spelas den 9 och 16 mars nästa år. Vilket lag Djurgården får möta blir inte klart förrän i februari, när grupptvåorna i Europa Conference League möter grupptreorna i Europa Leagues playoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.