Oliva Schough, ny kapten i Djurgården Foto: TT Nyhetsbyrån

Djurgårdskaptenen efter glädjebeskedet: ”Har ändå varit lyckligt lottade”

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Schough är ny kapten i Djurgården och tog emot dagens besked från regeringen och Folkhälsomydigheten med stor glädje. Trots tunga tider så ser ändå landslagsmittfältaren att idrottare i Sverige har varit i en privilegierad position.

– Det har varit jobbigt men jag har hela tiden tänkt att vi är lyckligt lottade som bara får träna, det är många som har fått det, säger hon till SVT Sport.

Förra säsongen var en missräkning för Djurgården. Trots storsatsning så blev det tillslut en nedflyttningskamp som inte löste sig förrän sista omgången i serien. Årets Djurgården har tappat viktiga pjäser i form av trotjänaren Mia Jalkerud och mittfältskreatören Irma Helin men fyllt på med unga talanger. Nytt för i år även kaptensbindeln som denna säsong ska sitta på Olivia Schough arm.

– Nu har man det på armen att man är ledare och man kanske blir snäppet mer ledare. Jag gör mitt bästa för att sprida ett go i laget, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Efter en rekordlång försäsong så kom idag till slut beskedet: Fotbollen kan äntligen komma igång. Någon som förstås glädjer landslagmittfältaren.

– Sex månader av slit är snart över. Vi har ju spelat alls mycket så jag är förväntansfull och glad, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Ovissheten har varit jättejobbigt men jag har hela tiden försökt att tänka att vi är lyckligt lottade att vi får träna. Det är ändå många länder som inte har fått göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.