Djurgårdsspelarna firade vid hemkomsten: ”Vi har sjungit oss hesa”

Uppdaterad
Publicerad

Firande fans mötte upp Djurgårdens svenska mästare när laget sent på lördagskvällen ankom med buss till Stockholm.

Kaptenen Marcus Danielson kom med Lennart Johanssons pokal i händerna och den mörka natten lystes upp av orangea bengaler som fansen tänt.

– Bussresan var fantastisk. Vi har sjungit oss hesa, tappat rösten redan men vi ska nog kunna hitta form på det i kväll ändå, säger Kevin Walker till SVT Sport.

Buya Turay, som fixade guldet genom att stöta in 2-2 med smalbenet mot Norrköping, var glad men blyg. Han gillar inte att festa och hade nästan dåligt samvete.

Turay: ”Alla vill se mig hemma nu”

– Jag vet inte hur jag ska fira, följer jag med grabbarna bara men kanske återvänder jag hem, alla vill se mig hemma nu. Det får nog bli min plan, säger den 24-årige sierraleonske anfallaren som också vann skytteligan.

Han är på lån från belgiska Sint-Truidense och framtiden i Djurgården är osäker.

– Jag behöver vila nu, jag är ingen partykille och går aldrig ut. Jag känner mig så tråkig, säger Turay leende medan segersångerna ekar på Fotografiska i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.