Malmö vidare efter sent segermål

Uppdaterad
Publicerad

Malmö fick en tidig kalldusch när gästerna från Slovenien tog ledningen. Men skåningarna kom tillbaka och efter att Markus Rosenberg slagit in 2-1 hade Malmö bra kontroll på tillställningen. Slovenerna kvitterade men Rasmus Bengtsson avgjorde i slutet av matchen.

– Att vi lyckas avgöra med tio minuter kvar, det var skönt, säger en lättad Rasmus Bengtsson till SVT Sport.

Med 2-2 från Slovenien kunde Malmö ställa in sig på en 1-0-seger för att gå vidare. Men de förhoppningarna grusades snabbt efter att Oscar Lewicki tappat bollen på egen planhalva. Efter ett distinkt pass till Shamar Nicholson och ett hårt skott intill högra stolpen låg Malmö under med 0-1.

Nicholsons avslut var hårt men absolut inte otagbart för vikarierande Dusan Melicharek i Malmö-målet.

Europa League

Malmö vände

Efter 0-1 tog Malmö över matchen. Och Oscar Lewicki som stod för bolltappet till 0-1 revanscherade sig och kvitterade för hemmalaget. Sedan klev kapten Rosenberg, som så många gånger förr, fram. Efter ett inlägg från Sören Rieks kastade sig Rosenberg fram och stötte in ledningsmålet för Malmö.

Skåningarna dominerade sedan matchbilden, men med bara minuter kvar av första halvlek kombinerade sig Domzale fint fram till Malmömålet. Sven Karic testade från en snäv vinkel och återigen i Melichareks hörn. Skottet var inte otagbart för Malmö-målvakten och 2-2 var ett faktum.

Bengtsson målskytt på hörna

I andra halvlek blev det en tuffare match med mycket heta känslor på planen. Spelarna smällde på mer men Malmö höll ändå i taktpinnen. Både Anders Christiansen och Rosenberg testade utanför straffområdet men utan framgång. Men i den 83:e klev Rasmus Bengtsson fram på en hörna. Behrang Safari skickade in bollen i straffområdet och där fanns Bengtsson som kunde knoppa in ledningsmålet framför en kokande Malmöklack.

Efter ledningsmålet stängde Malmö effektivt ned matchen och Domzale fick inga större lägen att kvittera. 3-2 räckte för Malmö och efter en högintensiv match är Malmö vidare till tredje omgången i Europa League-kvalet. Väl där möter Malmö Zrinjski Mostar eller Utrecht som just nu spelar förlängning.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

3 - 2

NK Domzale logo

NK Domzale

Stadion, Malmö
Publik: 12348
Domare: Amaury Delerue

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet