Foto: BILDBYRÅN

Beslutet: Manchester City får spela Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Idrottens skiljedomstol (Cas) mildrar domen mot Manchester City. Därmed tillåts klubben spela Champions League.

Manchester City blev idag den stora vinnaren när beslutet på klubbens överklagan presenterades av idrottens skiljedomstol.

De tillåts nu att tävla i alla turneringar anordnade av Uefa – även Champions League. Dessutom sänks klubbens böter till 10 miljoner euro, motsvarande ungefär 100 miljoner svenska kronor. Det är en tredjedel av det klubben dömdes till att betala från början.

 – Manchester City dolde inte kapitalfinansiering som bidragsgivare men har misslyckats att samarbeta med de styrande i Uefa, lyder förklaringen till domen från Cas.

Det var den 14 februari som Uefa stängde av Manchester City för säsongerna 2020-2021 och 2021-2022. Detta efter att klubben anklagats för att bryta mot reglerna om ”Fair Play”. Klubben överklagade beslutet till idrottens skiljedomstol Cas.

Ytterligare underlag till beskedet kommer att presenteras inom de närmaste dagarna enligt idrottens skiljedomstol.

ARKIV: Manchester City stängs av från Champions League (13 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.