Arkivbild. Vittsjöspelarna jublar i en match mot Djurgården i somras. Foto: TT

Dramatik: Två mål på tilläggstid när Vittsjö vände

Vittsjö var på väg att förlora hemma mot Umeå men två nickmål på tilläggstid gjorde att hemmalaget kunde vända och vinna med 3-2.

– Det är underbart att vinna på det sättet. Jag tror jag skrek på alla som hade bollen, bara slå in den, säger matchvinnaren Clara Markstedt till Aftonbladet.

I den 91:a minuten nickade Ebba Hed in 2-2 och två minuter senare nickade Clara Markstedt in 3-2. Efter att Mie Leth Jans slagit ett inlägg i djupet nickade Hed in bollen på en studs och Vittsjöspelarna rusade ut med bollen för att sätta igång spelet så snabbt som möjligt. Tilläggstiden var satt till 93 minuter.

Vittsjö matade på och Elisabet Klinga slog ett inlägg i djupet och Clara Markstedt rusade mellan två backar och hann före målvakten Agnes Granberg och nickade in 3-2. Då återstod 25 sekunder av tilläggstiden.

Umeå backade hem på slutet – det höll inte

Bittert för Umeå, som backade hem ordentligt sista tio minuterna och hoppades att det skulle hålla, och målvakten Granberg tröstades. Tilläggstiden tickade över på den 95:e minuten och Umeå fick så när ett läge att kvittera efter dålig kommunikation i Vittsjöförsvaret men 3-2 stod sig.

Den fåtaliga publiken lät förvånansvärt bra och högljutt när målen och slutsignalen kom.

För Umeå var det femte matchen i rad utan vinst och spelarna var rejält besvikna.

– Riktigt surt just nu om man får var ärlig. Det är mycket känslor, säger en bedrövad Therese Simonsson i Umeå.