Varberg klart för allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Varberg är allsvenskt för första gången. I dag tog de klivet upp i den högsta svenska serien efter att ha kryssat hemma mot Mjällby, 1-1.

– Fantastisk prestation över hela säsongen. Det ska de vara oerhört stolta över. Det är ingen som har Superettanerfarenhet, säger Varbergs tränare Joakim Persson till SVT Sport.

Poäng mot Mjällby skulle räcka för att Varbergs Bois skulle gå upp i allsvenskan. Men laget fick en mardrömsstart när David Löfquist gav gästerna ledningen i den sjätte minuten.  När fyran Brage dessutom tog ledningen hemma mot Västerås var det Borlängelaget som hade uppflyttningsplatsen. Men i den 24:e minuten fick dock halläningarna jubla när lagets skyttekung Astrit Sejlmani fick in bollen efter en hörna.

– Jag känner att vi är lätt bäst i serien. Det finns inget lag som är bättre än oss, säger Sejlmani till SVT.

Resultatet stod sig matchen ut och Varberg kunde hissa händerna i skyn samtidigt som publiken sprang in och firade med laget.

Känslan när slutsignalen kom?

– Signalen hade gärna fått komma en halvtimme tidigare. Den riktiga känslan har inte infunnit sig riktigt, men det ska bli skönt att suga på något gott och kallt i kväll, säger Persson till SVT Sport.

Lycklig matchhjälte efter segern:

Kvalplatsen knep samtidigt Brage som gjorde sitt jobb när de vann med 2-1 mot Västerås hemma på Domnarsvallen. När sedan Brommapojkarna kvitterade mot Jönköpings Södra i slutminuten tog Borlängelaget tredjeplatsen.

Brommapojkarna åkte ut

Brommapojkarna åkte via krysset samtidigt ut, medan kvalplatserna nedåt togs av Öster och Frej, då Växjölaget vann med 4-0 och klev upp på 13:e-platsen.

Superettan

Varbergs BoIS FC logo

Varbergs BoIS FC

1 - 1

Mjällby AIF logo

Mjällby AIF

Påskbergsvallen, Varberg
Publik: 4481
Domare: Adam Ladebäck

Första halvlek

  • 6'
    0 - 1MålLöfquist
  • 1 - 1MålSeljmani
    24'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.