Giroud ordnar sitt mästerverk. Foto: Bildbyrån

Drömbicykleta av Giroud frälste Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea såg ut att få med sig 0-0 i första åttondelsfinalsmötet med Atletico Madrid. Det blev ännu bättre när Olivier Giroud cykelsparkade in 1-0 drygt 20 minuter från slutet. Det stod sig tiden ut i Bukarest.

– Det var bra för laget och bra för mig, säger Giroud.

Atletico hade inte ett skott på mål på hela matchen men var svåra att bryta igenom. Det krävdes ett mästerverk för att få hål på madridlaget.

– Jag visste inte vad som skulle ske med målet, försökte bara koncentrera mig på bicykletan och få den i mål, och sedan har jag ingen aning om det var offside eller inte. Mason Mount sa att han inte var på bollen. Det var bra för laget och bra för mig, säger Giroud i Viaplays sändning.

Thomas Touchels lag har bara släppt in två mål på åtta matcher sedan han kom från Paris SG och blev tränare för Chelsea.

”Betydelsefullt att göra bortamål”

– Vi hade en stark förhoppning och beslutsamhet att vinna matchen och vi skapade fler chanser och förtjänade att vinna. Det är betydelsefullt att göra bortamål i europaspelet, säger Giroud.

Fransmannen gick upp perfekt och högt upp i luften fick han en drömträff av bicykletan som var perfekt placerad och gick in i det vänstra hörnet bredvid Atleticos målvakt Jan Oblak på nationalstadion i den rumänska huvudstaden Bukarest.

De spanska spelarna var direkt framme hos domaren och påpekade att det var offside. Men via VAR kunde domaren se att bollen oavsiktligt spelades fram av atleticospelaren Mario Hermoso.

Anledningen till att matchen spelades i Bukarest är det inreseförbud som Spanien infört för resande från Storbritannien på grund av det muterade coronaviruset. Det gjorde det omöjligt för londonlaget att åka till Madrid.

UEFA Champions League

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

0 - 1

Chelsea logo

Chelsea

Arena Nationala, Bukarest
Publik: 0
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.