Anna Anvegård fick en drömstart i Rosengård när hon gjorde 3-0-målet i derbysegern mot Limhamn Bunkeflo. Foto: Bildbyrån

Drömdebut för landslagsanfallaren när Rosengård vann Malmöderbyt

Rosengård fortsätter att vinna. På onsdagskvällen besegrade serieledaren Limhamn Bunkeflo i Malmöderbyt och tog också revansch för vårens förlust. Dessutom nätade Anna Anvegård i sin debut.

Precis som väntat var det Rosengård som dikterade spelet i den första halvleken. Hemmalaget ägde bollen mest hela tiden och skapade också chanser som borde resulterat i ett ledningsmål.

Först var stolpen i vägen för Lisa-Marie Utland på Fiona Browns fina inlägg, i matchens sjunde minut. Drygt 20 minuter senare stod Chandra Bednar för en strålande räddning på Jelena Cankovic skott från nära håll.

Limhamn Bunkeflo hade svårt att etablera något anfallsspel, men fick ett läge i den första halvleken då Olga Ahtinen tog sig in i straffområdet. Skottet smet dock någon meter över Zecira Musovic ribba. Innan halvleken var över hann hemmalagets Sanne Troelsgaard skjuta över i fritt läge efter en fin aktion.

Mål direkt av Anvegård

Men i den andra halvleken behövde hemmapubliken på Malmö IP inte vänta länge på ett mål. För redan i den 52:a minuten styrde Lisa-Marie Utland in Jelena Cankovic precisa inläggsfrispark.

Superförvärvet från Växjö, landslagsspelaren Anna Anvegård, byttes in i matchens 70:e minut. Det var dock inte Anvegård som skulle avgöra matchen utan danska vänsterlöparen Sofie Svava som behärskat satte 2-0 med lite drygt fem minuter kvar.

Det skulle dock bli ett tredje mål och Anvegård blev såklart inte mållös i sin debut när hon nickade in en hörna på övertid och därmed satte 3-0 för hemmalaget.

– Inte det snyggaste målet jag har gjort, men det var skönt att sätta dit den, säger Anvegård till SVT Sport.

– Det roligaste är att vi vann. Det var tre viktiga poäng. En tuff första halvlek men i andra visar vi att vi är det bättre laget. Jätteroligt att göra mål, självklart, jag är jätteglad.

”Är lite slarviga”

Även Rosengårds Caroline Seger var nöjd med slutresultatet.

– Vi är lite slarviga i dag, vi får inte riktigt rytm i vårt passningsspel. Det var skönt att få hål på dem, tre poäng är inkasserade. Viktigt, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Därmed fick också serieledaren revansch på stadskonkurrenten efter förlusten lagen emellan i våras.