Frida Östberg. Foto: SVT

Frida Östberg: ”Rosengård har värvat överlägset bäst”

Publicerad

Det råder ingen tvekan om vilka som gjort det bästa övergångsfönstret i damallsvenskan om man frågar SVT Sports expert Frida Östberg.
– Det är bara Rosengård som fyllt på och man märker att det är pengarna som styr, det är bara att titta på vilka de har värvat, de har en fantastisk trupp.

Östbergs dom om det damallsvenska transferfönstret: de har värvat bäst.

Rosengård:  Jelena Cankovic, Sofie Svava och Anna Anvegård.

– De vet vad som krävs och har värvat överlägset bäst, de har en otrolig trupp. Anvegård och Cankovic är två klasspelare som också känner varandra bra sedan tiden i Växjö, säger Östberg.

De hade behövt värva bättre: Göteborg: Emma Berglund.

– Jag är förvånad över Göteborg. De har ju tagit in Emma Berglund men de ska spela Champions League fram mot hösten och det kommer bli tufft. Som jag ser det har de 13-14 bra bra spelare. Jag hade förväntat mig två till.

Östberg rankar tre bästa värvningarna

1. Nilla Fischer, Linköping. Både för hennes fotboll men också för hennes ledaregenskaper. Hon kommer bli viktig för att stadga upp Linköpings försvar och är också bra offensivt.

2. Anna Anvegård, Rosengård. En målskytt som kan göra mål på flera olika sätt. Hon gör andra spelare bra och kommer få helt andra förutsättningar i Rosengård.

3. Jelena Cankovic. En otroligt spelbegåvad fotbollspelare. Bra med boll och på att värdera situationer. De (hon och Anvegård) känner varandra och kommer att ha ett bra samarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer