Emil Forsbergs målsuccé fortsätter. Foto: Bildbyrån/Rörligt Viasat

Emil Forsberg stor hjälte – sköt Leipzig till åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

För första gången är Leipzig klart för åttondelsfinal i Champions League.

Den som fick det att hända: Svenske Emil Forsberg, som med två mål i slutminuterna räddade en poäng till sitt tyska lag och blev stor matchhjälte.

Han gjorde två mål senast i Bundesliga. I kväll klippte formstarka Emil Forsberg till igen när det behövdes som mest.

Leipzig såg ut att gå mot en 0-2-förlust mot Benfica i Champions League-gruppspelet. Men då satte Forsberg först ett straffmål i 90:e matchminuten till 1-2. Sedan: ett fint nickmål på stopptid till helt avgörande 2-2.

Krysset innebär att Leipzig är klart för åttondelsfinal med en match kvar att spela (mot Lyon 10 december), första gången laget tagit sig vidare till slutspel.

Zenit hemmavann mot Lyon

I S:t Petersburg pågick betydligt mindre dramatik, när Zenit hemmavann mot Lyon med 2-0. Segern innebär att Zenit fortfarande har chans att ta sig vidare till slutspelet i nästa omgång.

Ett lag som däremot också redan har säkrat slutspelsplats är femfaldiga CL-mästaren Barcelona som krossade Dortmund med 3–1 på Camp Nou.

UEFA Champions League

RB Leipzig logo

RB Leipzig

2 - 2

Benfica logo

Benfica

Red Bull Arena, Leipzig
Publik: 38339
Domare: Jesús Gil Manzano

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.