Leandro Trossard firar sitt drömmål. Foto: Bildbyrån

Drömmål av inhopparen i Belgiens kross

Belgien körde över Polen med 6-1 i Nations League.

I krossen slog inhopparen Leandro Trossard till med dubbla mål, där det sista var efter en riktig drömträff.

Belgien åkte på en tung förlust i premiären av Nations League när man föll med hela 4-1 mot Nederländerna.

I kväll fick man dock rejäl upprättelse i mötet med Polen.

Trots att den polske skyttekungen Robert Lewandowski gav gästerna ledningen kunde Belgien till slut vinna med förkrossande 6-1.

Först kvitterade Axel Witsel och en kvart in i andra halvlek tryckte stjärnan Kevin De Bruyne in 2-1.

Inhopparen med drömmål

Strax efter målet valde tränare Roberto Martinez att byta in Leandro Trossard istället för Eden Hazard.

Det skulle visa sig bli ett lyckat drag. Efter bara några minuter på plan gjorde 27-åringen 3-1. Kort därefter slog han till för andra gången, denna gången med ett riktigt drömmål.

Efter en kort hörna avlossade Trossard ett skott från distans som borrade sig upp i det bortre krysset, otagbart för Bartlomiej Drogwski i det polska målet.

Slutresultatet skrevs till sist till 6-1, bland annat efter att landslagsdebutanten Lois Openda hittat rätt på tilläggstid.

I och med segern klättrar Belgien upp på andraplats i gruppen. I gruppens andra match vann Nederländerna med 2-1 mot Wales efter att anfallaren Wout Weghorst avgjort i slutet.