Foto: Bildbyrån

Jannes tillrättavisning av Milosevic: ”Språkbruk som inte är okej”

Uppdaterad
Publicerad

I en ordväxling under Sveriges match mot Norge i Nations League uppgav Erling Braut Haaland att Alexander Milosevic kallat honom hora. Något som förbundskapten Janne Andersson nu fördömer – efter ett samtal med Milosevic.

– Det språkbruk som användes är inte okej och det var vi helt överens om, säger han.

Norge besegrade Sverige med 2-1 på Friends.  En stor snackis efteråt blev ordväxlingen på planen mellan svenska Alexander Milosevic och norska matchhjälten Erling Braut Haaland. 

– Först kallade han mig för hora. Det kan jag lugnt säga att jag inte är. Sedan sa han att han skulle knäcka fötterna på mig. En minut senare gjorde jag mål. Det var fint. Jag hoppas att han inte knäcker fötterna, sade Haaland efteråt till TV2.

Herrlandslaget i fotboll

” Inget fel på honom eller hans värdegrund”

Janne Andersson ville tidigare i veckan inte uttala sig om händelsen, men berättar nu att han haft ett samtal med Milosevic.

– Det förekommer mycket snack på fotbollsplaner som aldrig kommer fram, det vill jag säga till att börja med. Men det som sagts i det här sammanhanget är inte okej, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Sen tror jag det har förekommit mycket värre grejer och Alexander Milosevic är en bra “påg”. Det är inget fel på honom eller hans värdegrund på något sätt.  Men i det här fallet var hans språkbruk inte bra och det var jag tydlig med.

Förnekar att ha använt det ordet

Alexander Milosevic har själv i intervjuer med bland annat SVT Sport efter matchen förnekat att han skulle ha använt ordvalet.

– Jag vill inte lägga ner tid på det som sagts på planen. Men jag förstår inte norska och pratar inte norska. Jag vet inte om han pratar svenska. Men det där är inget som har kommit ut från mig och det är inget jag står bakom. Mycket mer kan jag inte säga, sade han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet