Dubbla drömmål av Schough: ”Svävar på moln”

Rosengård slog nykomlingen Hammarby med 3-1 efter dubbla drömmål av Olivia Schough.

– Jag svävar på moln just nu, säger Schogh.

Efter tolv minuter slog landslagsstjärnan Olivia Schough till och satte 1-0 för sitt Rosengård. Hon drev in från vänster och slog till med ett tungt skott strax utanför målområdet och bollen gick i en båge in i det högra krysset.

– Jag vet att jag måste ha mer skottprocent om jag ska göra mer mål, jag kände att det var lika bra att börja skjuta direkt, det var nästan min första bolltouch och det var gött att den flög in direkt. Jag svävar på moln just nu, säger hon till Aftonbladet.

I början av andra halvlek gjorde hon en repris på målet, från närmare håll inne i straffområdet, och satte 3-0 till Rosengård. Här borrade sig bollen upp i krysset efter en ny fullträff med högerfoten.

”Fått några sådana goa träffar”

– Jag har fått några sådana goa träffar under karriären, det var två sådana i dag, säger Schough.

Innan dess hade Jelena Cankovic rullat in en straffspark, som hon själv ordnat, för 2-0.

Med kvarten kvar reducerade Hammarby till 3-1 efter att Hanna Folkesson nickat in en hörna. Rosengårds seger var i underkant och hade kunnat bli ett par mål större i solskenet på Malmö IP.

Rosengård har inlett damallsvenskan med två raka segrar medan nykomlingen Hammarby har två förluster efter att ha mött de två huvudfavoriterna. Man hade Häcken i premiären.