Galen upphämtning efter drömmål från Djurgården

Efter blott 36 minuter ledde Djurgården med 3-0 på Stadion. 1-0-målet var speciellt vackert där Fanny Lång dundrade in ett vänsterskott i krysset från dryga 40 meter. Men Djurgården som har haft en tuff start på säsongen kunde inte stå emot när gästerna tryckte på. I den 74:e minuten kvitterade Amanda Edgren och fastställde slutresultatet 3-3.

Efter en tung start på serien såg det ut som att Djurgården hade fått rejäl islossning. Och med 36 minuter på matchklockan såg det ut som att ”blåränderna” hade säkrat en skön hemmaseger på Stockholms stadion. Fanny Lång hade efter 12 minuter gett hemmalaget ledning med en fullständigt makalös frispark.

Kvitterade i 74:e

Från drygt 40 minuter lade upp ytterbacken upp bollen och stegade tillbaka. Många förväntade sig nog ett inlägg men Lång tänkte annat. Ett stenhårt vänsterskott rakt upp i krysset och Brett Maron i Kristianstadsmålet var chanslös.

Kristiandstad hann reducera i första halvlek och 3-1 i paus på Stadion. Andra halvleken dominerades av de skånska gästerna. Först ytterligare en reducering av isländskan Svava Gudmundsdottir och sedan, i den 74:e, kunde Amanda Edgren kvittera. Sista kvarten blev svängig där både lagen desperat jagade vinstmålet men 3-3 stod sig matchen ut.

Djurgården står kvar på en vinst för säsongen medan Kristianstad i och med krysset går upp på sjätte plats med åtta poäng.

KLIPP: Galen upphämtning efter drömmål från Djurgården (25 juli 2020)