Åtta mål i helt galen allsvensk match

Sundsvall mot Norrköping blev en helt osannolik målhistoria. Sundvall chockade Norrköping fullständigt i den första halvleken och gjorde tre mål på 41 minuter.

Den andra halvleken var ännu galnare. På bara 25 minuter hämtade Norrköping upp ledningen till 3-3 i en episk allsvensk match som slutade 4-4.

– En speciell match, jag har inte varit med om nåt liknande, säger Norrköping målskytt Alexander Fransson till C More.

Förmodligen kommer matchen mellan Sundsvall och Norrköping efter säsongen att kategoriseras som säsongens både märkligaste och mest händelserika match.

Till slut slutade det 4-4 och det kunde lika gärna ha varit 7-7. Och mycket gömmer sig bakom de siffrorna. Och det måste börja med Sundsvalls första halvlek.

För formstarka Sundsvall chockade verkligen Norrköping, som inför matchen endast hade släppt in ett mål på tio matcher.

Efter den första halvleken hade de släppt in tre. Peter Wilson briljerade med ett mål och en assist och Omar Eddahri dunkade in en halvvolley.

Den andra halvleken hade ett annat ansikte, men fortsatte på ett lika galet sätt.

Tränaren i Norrköping, Jens Gustafsson, sa inför den andra halvleken att Norrköping skulle förstöka sluta släppa till kontringar, samtidigt som de skulle försöka komma tillbaka – de lyckades.

”Oerhört besviken”

På bara 25 minuter hade ”Peking” gjort tre mål. Först genom ett skott utifrån straffområdet från Alexander Fransson följt av en nick från Christoffer Nyman och till slut smällde Sead Haksabanovic in 3-3.

Sista kvarten fortsatte på samma actionfilms-liknande sätt. Båda lagen pepprade på med skott. Inte minst Sundsvalls Johan Blomberg. Blomberg satte först 4-3 och hade flera lägen att göra hattrick – det skulle han gjort.

– Jag skulle gjort mål på mitt läge, säger Sundsvalls Johan Blomberg till C More.

För 4-4 kom. Och det var backen Rasmus Lauritsen som satte det sista målet i en episk oktober-match i allsvenskan.

– Jag vet inte om man ska vara glad eller inte, 3-0 i halvtid är inte godkänt, men vi får i alla fall en poäng, säger Alexander Fransson.

Sundsvalls tvåmålsskytt Johan Blomberg var all annat än nöjd efteråt.

– Jag är oerhört besviken. Vi ska inte tappa det, jag är otroligt besviken. Vi mötte ett bra lag, de tryckte på allt de kunde och det är tufft att försvara, säger han.