Drömminuter ordnade segern för Liverpool i CL-semin

Liverpool stormar mot Champions League-final.

Under onsdagskvällen slog man Villarreal i första semifinalmötet med 2-0 på ett kokande Anfield.

– Det finns fortfarande jobb att göra men vi är nöjda, säger Liverpoolbacken Andy Robertson till BT Sport.

Villarreal gästade Liverpool under onsdagen – ett Villarreal som skrällde och slog ut jättefavoriten Bayern München i kvartsfinalen.

Matchen skulle börja rätt lugnt där hemmalaget inledde med mycket boll, men kom inte fram till någon het möjlighet. Men i slutet av första halvlek var Thiago Alcantara en ribbträff ifrån att ge Liverpool ledningen.

0-0 stod sig när polska domaren Szymon Marciniak blåste för halvtidsvila.

Två mål på två minuter

Hemmalaget fortsatte att ösa på och fick till slut utdelning. I den 53:e matchminuten slog Jordan Henderson ett inlägg som styrde via Villarreal-försvarare och in bakom argentinske Gerónimo Rulli i målet. Två minuter senare var det dags igen när Sadio Mané utökade till 2-0.

Engelsmännen fortsatte att trycka på för ett tredje mål och var nära vid ett flertal tillfällen men Rulli storspelade och höll siffrorna nere.

– Det är semifinal i Champions League, om du inte kan springa runt i 90 minuter i en sådan här match, när ska du då göra det? Vår intensitet har varit hög de senaste matcherna. Vi har haft ett hektiskt schema men vi njuter. Det finns fortfarande jobb att göra men vi är nöjda, säger Liverpoolbacken Andy Robertson till BT Sport.

För Villarreal är det andra gången i klubbens historia man når semifinal i turneringen, senast var säsongen 2005/2006 och ska La Liga-klubben ta sig till final krävs en monstermatch hemma på Estadio de la Cerámica (El Madrigal), nästa vecka på tisdag.