Galet målkalas när City vann första semifinalen

Målfest när Manchester City besegrade Real Madrid med 4-3 i första semifinalmötet i Champions League.

Formstarka Karim Benzema gjorde två mål och såg till att spanjorernas finaldröm lever.

– Allt är öppet inför returen, säger Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois till C More.

Det hann inte ens gå två minuter på Etihad innan hemmalaget satte ledningsmålet. Riyad Mahrez dribblade förbi på kanten och skickade in bollen i straffområdet till Kevin de Bruyne som nickade in bollen.

2-0 kom åtta minuter senare när formstarka Gabriel Jesus tog emot ett inspel och sköt in bollen bakom Thibaut Courtois.

Trots hemmalagets dominans första trettio minuterna kunde Real Madrid från ingenstans reducera till 2-1. Målskytt? Karim Benzema så klart. Vänsterbacken Ferland Mendy slog ett inlägg som fransmannen med sin vänsterfot direktsköt bollen bakom Ederson i Citymålet.

Benzema med straffchipp

I den 52:a matchminuten utökade City när Phil Foden nickade in 3-1. Men det dröjde inte ens två minuter innan Vinícius Júnior på egen hand – från egen planhalva lurade Fernandinho och sprang sig fri från kanten och placerade kyligt in 3-2 för bortalaget.

Målkalaset skulle fortsätta. I den 74:e minuten slog Citys Bernardo Silva till med ett drömavslut sedan den rumänska domaren István Kovács släppt en otrolig fördel för hemmalaget.

”Vi borde ha gjort fler mål”

Målfesten var inte slut där – åtta minuter senare fick Real Madrid en straff sedan bollen tagit på Aymeric Laportes hand. Benzema som i helgens ligamatch missade två straffar, klev fram och chippade kyligt in 4-3.

4-3 stod sig matchen ut och nu väntar en rysare på Santiago Bernabéu i Madrid nästa vecka på onsdag.

– Vi borde ha gjort fler mål, men sådan är fotbollen. De tog sina chanser, säger Bernardo Silva till BT Sport.

Real Madrids målvakt Thibaut Courtois menar att laget startade för lugnt.

– De gjorde två snabba mål. Sedan kom vi tillbaka igen. I andra halvlek startade vi också för lugnt och släppte in mål, men sedan kom vi tillbaka. Det fjärde målet var lite olyckligt, då jag trodde att domaren skulle blåsa. Jag såg samtidigt inte när bollen kom, men vi gjorde ett tredje mål och allt är öppet inför returen, säger han till C More.

Den andra CL-semifinalen spelas i morgon onsdag mellan Liverpool och Villarreal.