Foto: Bildbyrån

Kaotiska scener när Manchester City avancerade i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Atletico Madrid jagade ett mål för att inte åka ur Champions League.

Då utbröt kaotiska scener – som ledde till ett rött kort.

Därefter misslyckades de med att spräcka nollan.

Istället gick Manchester City till semifinal.

– Det eskalerade. De kände väl att det här var på väg att glida dem ur händerna och då försökte de i stället förstöra matchen och göra den smutsig, säger säger City-försvaren John Stones till C More.

Manchester City dominerade hemmamatchen förra veckan, och vann fullt välförtjänt med 1–0 efter mål av Kevin de Bruyne.

Även i kvällens retur i Spanien var City långa stunder dominanta, även om de – med några få undantag – hade svårt att skapa heta chanser.

Foden vred sig i plågor

Hett, det blev det dock i matchens slutminuter. Efter att Phil Foden blivit tacklad av Felipe vid sidlinjen låg Foden utanför planen och vred sig i plågor.

Men när Foden sedan rullade in på planen rusade Felipes lagkamrat Stefan Savic fram och slet bort Foden från planen, och då utbröt full kalabalik där i princip samtliga spelare på planen – och avbytarna – stod och knuffade på varandra.

– De visste att de låg under och saker och ting gick inte deras väg. De försökte förstöra matchen och spela fult, säger City-försvaren John Stone till C More.

Flera chanser på tilläggstid

Efter ett par minuters kaosscener slutade det hela med rött kort på Felipe, vilket gjorde att Atletico fick avsluta sin jakt på ett mål – vilket de behövde för att ta matchen till förlängning – med en man mindre.

Och det lyckades de inte med. Under den tolv minuter långa tilläggstiden hade båda lagen sina chanser, men det blev inga mål. Därmed är Premier League-laget City vidare till semifinal, där City ställs mot Real Madrid. För Citys manager Pep Guardiola är det den nionde Champions League-semifinalen – flest genom tiderna. Han har nu en semifinal mer än Carlo Ancelotti och José Mourinho.

Efter matchen har det rapporterats om fortsatta stökigheter lagen emellan. Flera internationella medier uppger att polis har tvingats ingripa då spelare rykt ihop i spelartunnel. Engelsk press rapporterar även att poliser var inne i omklädningsrummen för att tygla spelarna.

Men det sades inte mycket om stöket på presskonferensen efteråt.

– Jag har inget att säga, sa Pep Guardiola.

Atletico utslaget

I den andra semifinalen får Liverpool möta Villarreal.

För Atletico Madrid är alltså Champions League över för denna gång.

– Vi är ledsna över att vara ute ur Champions League, men framför allt är vi stolta över hur vi spelade, säger Atletico Madrids Koke, enligt The Atletic.

UEFA Champions League

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

0 - 0

Manchester City logo

Manchester City

Wanda Metropolitano, Madrid
Publik: 65675
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.