Malmö FF vidare i Europa League-kvalet – Jo Inge Berget målskytt efter 23 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF fick en drömstart i Europa League-kvalet mot polska Cracovia.

Jo Inge Berget nätade redan efter 23 sekunder.

Och Sören Rieks fastställde slutresultatet, 2–0, strax före paus.

– En stabil insats och vi håller nollan. Vi visste att det skulle bli en fysiskt tuff match, säger Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson på presskonferensen.

Norrmannens tidiga nätrassel var en perfekt start start för alla som vill se offensiv fotboll. Gästerna från Polen började genast jaga ett kvitteringsmål och MFF fortsatte att anfalla.

Europa League

Den första halvleken bjöd på chanser åt båda hållen – med mer spets i MFF:s anfall.

– Jag tycker att vi skapade mycket och hade sju-åtta bra målchanser, säger Tomasson.

Gästernas Marcos Alvarez testade med en välslagen frispark och den polska cupmästaren från Krakow, fick ett mål bortdömt för offside.

Anders Christiansen var ytterst nära att skarva in ett inspel från högerkanten signerad Berget. Och MFF skapade ytterligare en handfull bra möjligheter.

Uddamålsledningen stod sig till matchminut 44, när Rieks sköt 2–0. Mittfältaren avslutade ett anfall med bra flyt – Berget, Christiansen och Isaac Kiese Thelin kombinerade fint.

I den andra akten kontrollerade Malmö FF matchen, skapade en del fina chanser och hade god kontroll på gästernas anfallsförsök. Cracovia fick iväg några avslut på mål, men hemmamålvakten Marco Johansson höll tätt.

– Vi hade bra tempo i passningsspelet och gjorde det jobbigt för dem, säger MFF-tränaren.

På måndag lottas nästa runda av kvalet till Europa League.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 0

Cracovia logo

Cracovia

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 0
Domare: Urs Schnyder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet