Megan Rapinoe. Foto: TT

Dubbla mål av Rapinoe inför rekordpublik i NWSL

Uppdaterad
Publicerad

Megan Rapinoe blev inatt tvåmålsskytt när hon ledde sitt OL Reign till seger framför rekordpublik.

27 248 åskådare på Lumen Field bevittnade segern i NWSL.

Inatt gjorde Megan Rapinoe OL Reigns båda mål i deras 2-1 seger i rivalmötet mot Portland Thorns inför rekordpubliken på 27 248 åskådare på Lumen Field i Seattle.

Rapinoes första mål kom i den 16:e minuten när hon satte dit 1-0 till vänster om målvakten. Innan halvtidsvilan tilldömdes OL Reign en straffspark som Rapinoe säkert förvaltade.

Portland reducerade senare till 2-1 men kom inte närmare än så.

Lumen Field har en kapacitet på 72 000 och det här var första gången som Rapinoe och hennes OL Reign spelade på en sådan stor arena i NWSL.

– Det är svårt att inte känna att det är lite bitterljuvt. Att det här är första gången som vi får spela på en så här stor arena. Jag tänker bara på vad som skulle vara möjligt, säger hon till Seattle Times.

– Förhoppningsvis så är det här ett tecken på att saker och ting går framåt. Vi förtjänar att spela på en större arena. Vi förtjänar att spela på den här arenan, fortsätter hon.

Det tidigare publikrekordet i ligan låg på 25 218.

KLIPP: Jalkerud bakom allt för Eskilstuna (29 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.